LES MER OM PLAYMAKER 101

Playmaker 101 kombinerer perfekt den selvsikre ytelsen til en frikjøringsski med personligheten til en fristil-tvilling. Fra puter og rygger til vindlepper og hoppelinjer gir den 101 midjebredden allsidigheten til å knuse turer fra topp til bunn under alle forhold og terreng. Playmaker 101 er designet for å være den ultimate frikjøringstvillingen for neste generasjon skiløpere som gjør hele fjellet til sin lekeplass og blander fristilens kreativitet inn i enhver terrengfunksjon. Den 3D-trapesformede fasongen gir en stabil og kraftig plattform under foten, og Dual Float Technology kombinerer jevne rockerprofiler med perfekt høyde og form på spissen og halen for en surfy følelse i begge retninger. Tubelite Woodcore med karbonstenger gir jevn kraft og leken pop for å takle enhver linje og booste ethvert hopp. Den 360° sidewallen legger trygt kantkraft og grep på snøen, noe som gjør Playmaker til det perfekte verktøyet for å frigjøre kreativitet for enhver forhold, terreng eller stil.

101 er en frikjøringsski som skiller seg ut med sine enestående egenskaper og allsidighet på fjellet. Her er noen av de fremtredende egenskapene til denne skien:

  • Allsidighet: Denne skiens design gjør den egnet for en rekke terreng og forhold, slik at du kan nyte alt fra pudder til park.
  • Responsivitet: Playmaker 101 er konstruert med teknologi som gir en responsiv og smidig ytelse, slik at du kan manøvrere og reagere raskt på skiftende forhold og terrenget.
  • Holdbarhet: Med en solid konstruksjon og høykvalitetsmaterialer er Playmaker 101 bygget for å vare sesong etter sesong, uansett hvor hardt du kjører den.
  • Lekenhet: Denne skiens personlighet og design gjør den morsom å kjøre, og den inspirerer til kreativitet og utforskning på fjellet.
  • Stabilitet: Playmaker 101 gir en stabil plattform under foten, slik at du kan føle deg trygg og sikker mens du utforsker ulendt terreng og tar på deg utfordrende nedkjøringer.

High Speed Gliding Base:
refererer til en spesiell basekonstruksjon som er designet for å optimalisere skiens ytelse ved høye hastigheter. Denne basen er vanligvis laget av en spesiell type materiale eller behandlet overflate som gir utmerket glid og lav friksjon mot snøen.

Fordeler med en "High Speed Gliding Base" inkluderer:

  1. Bedre hastighet: Den reduserte friksjonen mellom basen og snøen bidrar til å øke skiens hastighet, noe som gir en jevnere og mer effektiv kjøreopplevelse ved høye hastigheter.

  2. Forbedret glid: Den spesielle konstruksjonen av basen sikrer også bedre glid under alle forhold, noe som gjør det enklere å opprettholde fart og momentum på flatt terreng eller i løssnø.

  3. Mindre vedlikehold: En base med høy hastighetsglid krever vanligvis mindre vedlikehold og voksing, noe som betyr mindre tid brukt på forberedelser og mer tid på å nyte skikjøringen.

Tubelite Woodcore
En konstruksjonsmetode brukt i skienes kjerne. Den består av en kombinasjon av tre, vanligvis lett trekjerne, for eksempel poppel eller balsa, og forsterkninger av karbonrør eller karbonstenger som er plassert langs skiens lengde. Disse karbonstengene gir styrke og stabilitet til skiens kjerne samtidig som de reduserer vekten. Dette resulterer i en ski som er responsiv, kraftig og leken samtidig som den opprettholder en lav vekt, noe som er spesielt viktig for frikjøringsski som må håndtere varierende terreng og utfordrende forhold. Tubelite Woodcore bidrar til å optimalisere ytelsen til Elan-skiene, og gir skiløperen en bedre opplevelse på fjell

Carbon rods
Refererer til karbonstenger som brukes i konstruksjonen av skienes kjerne. Disse stengene er laget av karbonfiber, et sterkt og lett materiale som gir skiene ekstra styrke, responsivitet og stabilitet.

Fordeler med karbonstenger i skienes konstruksjon inkluderer:

  1. Styrke: Karbonfiber er kjent for sin høye styrke-til-vekt-forhold, noe som gjør det ideelt for å forsterke skienes kjerne uten å legge til unødvendig vekt. Dette resulterer i ski som er sterke nok til å takle krevende forhold og terreng.

  2. Responsivitet: Karbonfiber har også utmerket responsivitet, noe som betyr at skiene raskt reagerer på skiløperens bevegelser og kommandoer. Dette gir bedre kontroll og manøvrerbarhet, spesielt ved høye hastigheter eller i teknisk terreng.

  3. Stabilitet: Til slutt bidrar karbonstenger til å øke skiens stabilitet ved å redusere vibrasjoner og gi bedre demping. Dette resulterer i en jevnere og mer komfortabel kjøreopplevelse, selv under utfordrende forhold.

Samlet sett gir tillegg av karbonstenger til skienes konstruksjon en betydelig forbedring i ytelse og holdbarhet, noe som gjør dem til et populært valg blant seriøse skiløpere som søker topp ytelse.

Dual Float Technology
Refererer til en spesifikk design- og konstruksjonsteknologi som fokuserer på å forbedre flyteevnen til skiene, spesielt i løssnø og puddersnø.

Her er noen nøkkelfunksjoner og fordeler med Dual Float Technology:

  1. Rocker-profil: Dual Float Technology inkluderer vanligvis en spesiell rocker-profil som hever og forlenger skiens tupp og hale. Dette gir skiene en mer oppsvinget form, noe som bidrar til å redusere trykket på snøen og forbedre flyteevnen.

  2. Tupp- og haleform: I tillegg til rocker-profilen kan Dual Float Technology også omfatte spesifikke former for tupp og hale som bidrar til å skape en mer effektiv flyteevne i løssnø. Disse formene kan inkludere en tapering av tuppene eller en spesiell avrundet form som reduserer motstanden mot snøen.

  3. Kantgrep og presisjon: Selv om Dual Float Technology fokuserer på flyteevne i løssnø, er det også viktig at skiene opprettholder god kantgrep og presisjon på hardere underlag. Derfor vil skiene som benytter denne teknologien ofte ha en balansert kombinasjon av flyteevne og kantgrep for å kunne håndtere forskjellige snøforhold.

Samlet sett gjør Dual Float Technology det mulig for skiløpere å nyte bedre flyteevne og mer lekne kjøreopplevelser i løssnø, samtidig som de opprettholder god kantgrep og kontroll på hardpakket snø. Denne teknologien er spesielt verdifull for skiløpere som søker etter ski som kan håndtere et variert terreng og ulike snøforhold

360 Sidewall
Refererer til en spesifikk type sidewall-konstruksjon som omfatter en helomfattende (360-graders) sidewall langs hele lengden av skiene. Sidewall er den vertikale delen av skiens konstruksjon som løper langs kanten av skiene, og den er ansvarlig for å beskytte kanten og gi stabilitet og kantgrep.

Fordeler med en 360 Sidewall inkluderer:

  1. Overlegen kantgrep: Den helomfattende sidewall-konstruksjonen gir bedre kantgrep og stabilitet ved høye hastigheter og i krevende terreng. Dette gir skiløperen bedre kontroll og selvtillit, spesielt ved aggressive svinger eller i utfordrende forhold.

  2. Bedre holdbarhet: En 360 Sidewall gir også bedre beskyttelse av skiens kanter mot støt og slag. Dette resulterer i en mer holdbar konstruksjon som tåler mer misbruk og varer lenger, noe som er spesielt verdifullt for skiløpere som kjører i steinete eller hardt terreng.

  3. Bedre kraftoverføring: Sidewall-konstruksjonen bidrar også til å forbedre skiens kraftoverføring og responsivitet. Dette gjør skiene mer smidige og presise, og gir skiløperen en bedre følelse av kontroll og manøvrerbarhet i løypene.

Samlet sett gir 360 Sidewall-teknologien en mer robust, responsiv og holdbar skiopplevelse, og er derfor et populært valg blant seriøse skiløpere som søker etter pålitelig ytelse på fjellet.

Surf Rocker profil
Refererer til en spesifikk type rocker-profil som er designet for å etterligne egenskapene til en surfeski. Denne profilen er vanligvis preget av en betydelig oppsving i både tupp og hale av skiene, mens midtpartiet av skiene forblir nærmere bakken.

Her er noen viktige trekk ved en Surf Rocker profil:

  1. Oppsving i tupp og hale: Den markante oppsvinget i tuppene og halene av skiene gjør det lettere å flyte oppå løssnø og puddersnø. Dette gir en mer leken og flytende følelse når du kjører i dyp snø, og gjør det enklere å manøvrere skiene.

  2. Redusert kontaktpunkt: På grunn av oppsvinget i tuppene og halene har skiene et redusert kontaktpunkt med snøen. Dette bidrar til å redusere motstanden og forbedre flyteevnen, spesielt i løssnøforhold.

  3. Bedre svingegenskaper: Selv om Surf Rocker profiler er optimalisert for puddersnø og løssnø, kan de også ha fordeler i mer varierte forhold. Den økte oppsvingen i tuppene og halene gjør det lettere å initiere og fullføre svinger, noe som gir en mer leken og smidig kjøreopplevelse.

Samlet sett gjør Surf Rocker profilen det mulig for skiløpere å nyte bedre flyteevne og mer lekne kjøreopplevelser i løssnø, samtidig som de opprettholder god kontroll og manøvrerbarhet på hardere underlag. Denne profilen er spesielt verdifull for skiløpere som søker etter ski som kan håndtere et variert terreng og ulike snøforhold.

TEKNISKE DETALJER

  164 cm 172 cm 180 cm 188 cm
Radius 16 17 18,1 19,5
Tip Width 132 132 132 132
Waist Width 101 101 101 101
Tail Width 122 122 122 122
  • ​Kode: ACXKFP23
  • Profile: Surf Rocker
  • Length Radius 180 (18.1)
  • Teknologi: High Speed Gliding Base, Carbon rods, Tubelite Woodcore, Dual Float Technology, 360 Sidewall

FERDIGHETSNIVÅ

PLAYMAKER 101 SKILL.jpg

ELAN OG BÆREKRAFT

Den menneskelige tilknytningen til naturen er grunnleggende, unik og så langvarig at vi føler at den er en del av vårt eget DNA. Denne dype forbindelsen har spilt en avgjørende rolle i menneskehetens evne til å tilpasse seg forholdene og utvikle sitt innovative potensial. For de av oss som alltid har levd nær vinteren, har oppfinnsomhet og innovasjon vært en livsstil og bærekraftig fremgang. Elan ble født inn i vinteren, til et sted med uberørt natur, og har gjennom sitt engasjement for innovasjon blitt et selskap som setter bærekraft i sentrum av sin eksistens.

Slovenia regnes som fødestedet til ski. Vi har stått på ski i bakkene i nesten 400 år, og i mer enn 75 år har vi utviklet ski i verdensklasse og innovative systemer som setter trender innen ski i Begunje i det østlige hjørnet av Alpene. Vår historie har vært en vei med konstant testing og forbedring. Hvert utstyr som bærer ELAN-navnet, har en garanti for varig kvalitet og en forpliktelse til miljømessig bærekraft. Å være bærekraftig av natur er et ansvar som former vår forretningsetikk og styrer våre produksjonsmetoder.

VIET TIL INNOVASJON, FORPLIKTET TIL BÆREKRAFT
Våre produkter skaper uforglemmelige øyeblikk for alle skiløpere som tilbringer fritiden i fjellet med venner og familie. Vi er en del av idrett og kultur, men som selskap er vi også en kommersiell enhet som er bevisst vårt ansvar for å ta vare på naturen for fremtidige generasjoner.

Planeten vår varmes raskt opp, og det vitenskapelige samfunnet er enstemmig bekymret for at denne trenden bare kan begrenses av et raskt og gjennomtenkt sett med bærekraftige tiltak. Hos Elan ønsker vi å bidra til en mer bærekraftig fremtid gjennom vår forretningspraksis og tilpasse våre aktiviteter på alle viktige områder deretter.

INNEN ÅR 2030 VIL VI FOKUSERE VÅR VIRKSOMHET PÅ:

  • Forbedre energieffektiviteten og dermed redusere klimagassutslippene i våre egne prosesser.
  • Redusere utslipp av flyktige organiske forbindelser (VOC).
  • Optimalisering av bærekraften i forsyningskjeden.
  • Øke resirkulert innhold i produkter og øke gjenvinningen av materialer som brukes i produksjonen av produkter.
  • Øke andelen resirkulert avfall.
  • Sikre et tryggere, sunnere, mer behagelig og arbeidervennlig miljø.

LOKAL KUNNSKAP, REGIONAL SOURCING, GLOBALT EKSEMPEL
Bærekraftig virksomhet har vært en del av Elans identitet i flere tiår, ettersom selskapet har vokst fra en visjonær idé fra grunnleggeren Rudi Finžgar, til en ledende internasjonal produsent. Gjennom hele utviklingen har Elan holdt seg helt på sitt opprinnelige sted hvor alle produksjonsfaser utføres vertikalt. Vi er det eneste globale skiproduksjonsselskapet som kan hevde at produktene våre er håndlaget på ett sted.

Innovasjon tar form uansett hvor vi står overfor reelle utfordringer - for Elan er det i fjellet. På Elan-fabrikken rager Alpene 2000 meter over anlegget vårt, og bakgården vår er vårt testområde. Vårt firma er stolt av sitt lokalsamfunn, som vi aktivt samarbeider med.

ENERGI- OG KLIMAGASSUTSLIPP
Fra og med 2022 drives produksjonen vår av elektrisitet generert 100 % fra bærekraftige fornybare energikilder (RES). Ved å bytte til ren energi har vi redusert de årlige klimagassutslippene fra produksjonsprosessene våre med 498 tonn CO2-ekvivalenter, noe som ville ha krevd 15 000 trær å absorbere. Fra og med 2022 vil vi dekke omtrent 15% av vårt energibehov med vår egen solgenererte kraft, og vi er fast bestemt på å øke denne prosentandelen i løpet av de kommende årene.

BÆREKRAFT I FORSYNINGSKJEDEN
99% av råvarene som brukes til å lage Elan ski er hentet fra Europa og valgt etter de høyeste standarder. Så mye som 68% av alle materialer produseres innenfor en radius på 400 kilometer fra selskapets hovedkvarter, og 18% hentet direkte fra Slovenia. Alt trevirke som brukes til å lage skiene våre er verifisert, sporbart og bærekraftig hentet.

INNOVASJON FOR EN BÆREKRAFTIG FREMTID
Elan har som mål å gi et globalt bærekraftig bidrag til skiindustrien gjennom innovativ bruk av teknikker og teknologier. I 2017 utviklet vi og var de første til å bruke en teknologi for direkte digital utskrift på ski som reduserer bruken av VOC-er (flyktige organiske forbindelser) betydelig.

VÅRE BALANSER ER GRØNNE
Hos Elan måler vi virksomhetens bærekraft med et metodologisk rammeverk kalt Triple Bottom Line, men forretningsresultatene er bare en av de tre P-ene for Elans suksess. Våre aktiviteter er først og fremst fokusert på menneskers sosiale velvære og et bærekraftig fotavtrykk på planeten.

MENNESKER
Elan nyter omdømmet som et sosialt ansvarlig selskap. Elan er et familievennlig miljø som er avhengig av lokal kunnskap og generasjonsoverføring av ferdigheter. Mange av våre ansatte er en del av vårt merke for andre eller tredje generasjon, og sørger for at vi nøye forvalter vår arv og utvikler vår sosiale identitet. Vi er en aktiv partner og interessent i den bredere sosiale dialogen og en assosiert partner for sosialt ansvarlige prosjekter i Slovenia. Vi er forpliktet til å utvikle skikulturen og opprettholde en vellykket skitradisjon i Slovenia. En spesiell omtale bør også gjøres om Elan Museum - det slovenske alpine skimuseet - som er en viktig del av vårt produksjonsanlegg i Begunje. Vi respekterer vår historie og tradisjoner og videreformidler stolt våre historier til kommende generasjoner.

PLANETEN VÅR
Vi streber etter bærekraftig drift ved å skaffe bærekraftige innsatsfaktorer, fornybar energi og optimalisere produksjons- og forretningsprosesser langs hele verdikjeden.
Med vår forpliktelse til bærekraftig virksomhet støtter vi slovenske bevaringsprosjekter, da vi lidenskapelig mener at gjennomsiktig og faktabasert kommunikasjon er en viktig del av vårt samfunnsansvar.
Elan har jobbet tett med det slovenske skogbruksinstituttet for å skaffe en del av treet til våre fremtidige behov fra selskapets umiddelbare omgivelser.

PROFITT
Å kunne kreve 100% håndlaget i de slovenske Alpene er et privilegium, og å drive en industriell aktivitet i nærheten av fjellhabitater kommer med et stort ansvar. Elan sikrer operativ fortreffelighet samtidig som man respekterer mennesker, lokalsamfunn og miljø. Selskapet er 100 % drevet av fornybar energi, og bærekraften i våre forretningsprosesser er integrert i den strategiske retningen av virksomheten gjennom et økende antall løsninger. Elan er opptatt av å kontinuerlig redusere sitt miljøavtrykk, både i vinterdivisjonen og i konsernets virksomhet.

"Når du setter bærekraft i sammenheng med en forretningsbalanse og bruker den som en hjørnestein i forretningsetikken, forvandles den til en mulighet til å drive den strategiske retningen for virksomheten og utnytte det innovative potensialet. Teamet som i dag utgjør Elans vinterdivisjon har fått et selskap med en 75 år lang historie. Når vi ser mot de neste 75 årene, kan vi ikke komme forbi det faktum at veien for å komme dit er tett sammenflettet med vårt forhold til miljøet. Elan er en del av dette miljøet, våre ansatte er en del av dette fellesskapet, vi har vært i denne alpelandsbyen siden begynnelsen, og det faktum at vi er i stand til å vokse i balanse med naturen og gi tilbake så mye som vi tar, er en del av Elans DNA. Når arbeidet ditt er så tett sammenvevd med naturen, blir grensene mellom personlig engasjement for fremtidens miljø og virksomhetens forpliktelse til bærekraftig vekst uklare. Men det er derfor vi er bærekraftige av natur.» - Leon Korošec, direktør for Elans vinteravdeling.



DU VELGER MER BÆREKRAFTIG PRODUKT

  • 3D-form - 10% mindre materialer brukt
  • Resirkulerte forsterkningsmaterialer
  • Redusert ABS
  • Maksimal bruk av tre 100% grønn energi i produksjonsprosessen
  • Mer enn 70% av skiens volum er laget av naturlige og resirkulerte materialer (gjelder for alle SW-ski med en trekkjerne) Miljøvennlig trykketeknologi.
  • Grafikk produseres ved hjelp av digital trykkteknologi som er miljøvennlig og VOC-fri