GORE-TEX

HVA ER GORE-TEX?
GORE-TEX materialet er skapt ved å laminere en GORE-TEX-membran til et høykvalitets nylon- og polyester ytterstoff. De kommer i flere forskjellige karakterer, inkludert GORE-TEX Pro, GORE-TEX Active, samt bare vanlig GORE-TEX og GORE-TEX INFINIUM ™. GORE tilbyr også mykt skallstoff og et superlett 2,5L stoff som heter Paclite. GORE-TEX-plagg er fullstendig sømforseglet og har et "GARANTERT FOR å holde deg DRY®" -løfte.
Selv om mange laminater er vanntette, er en GORE-TEX-membran i stand til å opprettholde et ekstremt høyt vanntetthet mens den holder seg veldig pustende takket være milliarder av mikroskopiske porer som slipper vanndamp ut og forhindrer flytende vann i å komme inn. W.L. Gore jobber hardt for å utvikle og foredle vanntett pustende teknologi

Vannsøyle: 28.000 mm
MVTR: 17.000 g
Teknologi: 3 Lags ePTFE Laminering

I hjertet av GORE-TEX® materialet er en ekstremt tynn membran som er holdbar vanntett, vindtett og pustende. Den har over 9 milliarder porer per kvadrat tomme. For å konstruere et GORE-TEX®-laminat (stoff), binder de GORE-TEX®-membranen mellom høyytelsesforing og skalltekstiler. 2-lags konstruksjonen er designet for en lang rekke utendørsaktiviteter, bruker en spesifikk GORE-TEX®-membran bundet til det ytre materialet og beskyttet på innsiden av et separat fôr. Det separate fôret sikrer bedre bærekomfort og allsidighet. 3-lags konstruksjonen, designet for mer krevende aktiviteter, bruker en spesifikk GORE-TEX®-membran som er klemt inn mellom det ytre og det bakre materialet. 3-lag gir økt holdbarhet uten ekstra vekt eller bulk.

GORE-TEX ACTIVE

Vannsøyle: 28.000 mm
MVTR: 25.000 gm
Teknologi: 3 Lags ePTFE Laminering

Plagg laget med den nyeste generasjonen GORE-TEX Active stoff, utgjør den letteste og mest pustende 3-lagskolleksjonen i GORE-TEX produktfamilien. De kombinerer en nyutviklet lett GORE-TEX-membran med fine 15-30 denier-ytelsestekstiler og det lette C-strikkede støttematerialet. Dette gir til sammen den ultimate 3-lags løsningen med forbedret mykhet og komfort ved siden av huden. Som alle GORE-TEX®-produkter, er du garantert å holde deg tørr og komfortabel i værst vær.

GORE-TEX PRO

Vannsøyle: 28.000 mm
MVTR: 25.000 g
Teknologi: 3 Lags ePTFE Laminering

Gore-Tex Pro (ikke forveksles med den gamle Gore-Tex Pro Shell) gir god regnbeskyttelse og fuktighetsgjennomtrengelighet. Stoffet er, i motsetning til den gamle Gore-Tex Pro Shell, også luftgjennomtrengelig. Designet for å være enda mer holdbar og robust enn tidligere generasjoner. Gore-Tex Pro er det valgte stoffet for høykvalitets regnjakker, som f.eks. Marmot Alpinist jacket som er laget av Gore-Tex Pro.

GORE-TEX PACKLITE

Vannsøyle: 28.000 mm
MVTR: 15.000 g
Teknologi: 2 Lags Laminering

I motsetning til de andre 2-lags konstruksjonene fra Gore-Tex, ble Paclite-teknologien laget, først og fremst for turgåere, syklister og løpere i tankene. Imidlertidig er dette et veldig allsidig stoff som fungerer utmerket til en rekke andre aktiviteter også, for eksempel å løpe ærend eller for fritidsklær i dårlig og uforutsigbart vær.
Årsaken til å utvikle en teknologi som spesifikt retter seg mot grupper som de ovenfor, er å gi dem den beste beskyttelsen mot elementene, og samtidig forbedre produktets komfort og praktiske egenskaper.

PERTEX® SHIELD

Vannsøyle: 20.000 mm
MVTR: 20.000 g
Teknologi: 2 Lags Laminering

Pertex Shield® er et teknisk, avansert ytterstoff med et pustende, mikroporøst vanntett belegg. Med fokus på holdbarhet, kombinerer Pertex Shield® vind- og vannbeskyttelse med utmerket komfort. Samtidig har Pertex Shield® lav vekt og er lett å pakke med seg.
–  Vanntett og Vindtett
–  Lett, soft and pakkbar
–  Pustende

PERTEX® QUANTUM

Pertex Quantum® er et svært lett og slitesterkt ytterstoff. Stoffet er mykt og komfortabelt, og gir dun og vattering rom til å isolere optimalt.
Viktigste egenskaper:

  • Svært lett materiale
  • Høy slitestyrke i forhold til vekt
  • Høy rivestyrke i forhold til vekt
  • Vindtett
  • Mykt stoff med minimalt pakkvolum
 

MARMOT NANOPRO

Vannsøyle: 10.000 mm minimum JIS-L 1092
MVTR: 17.000 gm / 24h minimum JIGS-1099 B1 11.500 gm / 24h minimum JIGS-1099 A1
Teknologi: 2.5 layer Microporous Coating with Dry Touch finish

Marmot sin mest komfortable vanntette/pustende coatingteknologi noensinne. NanoPros™ overlegne mikroporøse struktur er dynamisk luftgjennomtrengelig, slik at luftutveksling kan bidra til å kvitte seg med overflødig fuktdamp uten at det går ut over vannets tetthet eller vindtetthet i plagget. Man bruker en ny mikroporøs teknologi med en porestruktur som er 30% mindre enn tidligere generasjoner. Disse veldig små, veldig tettpakkede porene gir økt pusteevne, samtidig som de opprettholder utmerket vanntetthet. Marmot NanoPro™ er 43% mer pustende enn Marmots forrige coatingteknologi. NnoPro Membrain er en vanntett, vindtett og meget ventilerende membran. Porene i membranen er mye mindre enn i tradisjonelle membraner. De er tett plassert, slik at de kan slippe ut mer luft mens materialet opprettholder sin vannresistens. 

MARMOT NANOPRO MEMBRAIN

Vannsøyle: 10.000 mm minimum JIS-L 1092
MVTR: 20.000 to 47.000 gm/24h JIGS-1099 B1 11.700 to 12.500 gm/24h JIGS-1099 A1
Teknologi: 2.5 Microporous lamination with Dry Touch finish

Marmot NanoPro Membrain™ er høydepunktet av 2,5 og 3-lags lamineringsteknologi. Den er Marmots mest komfortable vanntette / pustende teknologi noensinne. NanoPro™ overlegne mikroporøse struktur er dynamisk luftgjennomtrengelig, slik at luftutveksling kan hjelpe til med å kvitte seg med overflødig fuktdamp uten at det går ut over kledningens vanntetthet eller vindtetthet. For å forbedre pusteegenskapene ytterligere lamineres NanoPro Membrain™ ved å bruke en ny fremskrittsprosess som reduserer mengden lim som er nødvendig for å binde membranen med stoffet.

MARMOT NANOPRO 3-LAGS

Vannsøyle: 20.000 mm minimum JIS-L 1092
MVTR: 13.500/24h JIGS-1099 B1 9.500/24h JIGS-1099 A1
Teknologi: 3-layer Microporous lamination

Det nyeste tilskuddet til Marmots revolusjonerende NanoPro vanntette / pustende kolleksjon. NanoPro Membrain™ 3-lag kombinerer den overlegne ytelsen til NanoPro Membrain-teknologi med holdbarheten til en 3-lags stoffkonstruksjon. Ved å kombinere den enestående ytelsen til Marmot NanoPro Membrain™-teknologi med den robuste holdbarheten til en 3-lags stoffkonstruksjon, har vi skapt vår mest komfortable 3-lags stoff noensinne. En ekstra fordel for teknologien er dens evne til å jobbe med stretchstoffer. I motsetning til andre 3-lags teknologier lar Marmot NanoPro Membrain ™ 3-lags stretchstoffer beholde hele sitt bevegelsesområde.

MARMOT MEMBRAIN®

Vannsøyle: 10.000 mm minimum JIS-L 1092
MVTR: 10.000 gm/24h minimum JIGS-1099 B1
Teknologi: 2 layer Hydrophilic PU Lamination

Marmot Membrain™ laminering benytter avansert teknologi som balanserer det beste i ytelse av pusteevne, vanntetthet og vannavstøtende med utmerket holdbarhet. Med en minimum 10.000k/10.000k ytelse er det garantert å holde deg tørr og komfortabel i værst vær. Den tilbyr utmerket værbeskyttelse med komfort i interiøret. Den hydrofile naturen til PU-laminering reduserer indre kondens og øker komfortområdet ved å redusere kjøleeffekten forårsaket av å konvertere kondensoppbygging tilbake til damp.Denne 2-lags lamineringen kombinert med overlegne ytterstoffer, skaper et mykt, stille vanntett stoff og pusteevne med overlegen ytelse. Med utmerket pusteevne og langvarig, holdbar vanntetthet gir denne forhåndsstoffteknologien et nytt ytelsesnivå.

PRIMALOFT

Derfor er Primaloft det perfekte mellomlaget
Den syntetiske isoleringen Primaloft er et suverent valg for deg som vil holde varmen uten å bruke dun. Primaloft er oppbygd av porøse mikrofibre som bygger millioner av luftlommer, så har det en veldig bra isolerende evne komprimert på en liten overflate. Det gir tynne, lette plagg som varmer uten at det blir klumpete. Perfekt å ha som et mellomlager under stramme jakker og smidig når du skal pakke den med deg!  De små, syntetiske fibrene gjør at materialet i seg selv er vannresistent; det innebærer at det ikke kommer til å bli vått selv om du veter det ned. Vann fester seg ikke! Det igjen medfører at vatteringen kan fortsette å isolere (og dermed varme) selv når du bruker det i dårlig vær. Og til tross for at det stopper fukt fra utsiden så puster det naturligvis. Primaloft er også helt fritt for lukt. 

Hvordan fungerer det sammenlignet med dun? 

  • Det er på mange måter sammenlignbart med dun; det er for eksempel utviklet for å ha den samme myke følelsen men er betydelig varmere i forhold til tykkelse om man sammenligner med andre syntetiske materialer.
  • Dun er mer “puffy”, noe en del liker - spesielt i ytterjakker. Det medfører derimot at det ikke passer like bra som et mellomlager og at det tar mer plass når man pakker det ned. Dun er også tyngre og ulempen er at det blir enda tyngre når det blir vått. Da mister det dessuten mye av sin isolerende evne, noe Primaloft ikke gjør.
 

PRIMALOFT GOLD

Det syntetiske isolasjonsmaterialet PrimaLoft® Gold isolerer svært godt i forhold til vekt og tykkelse. Den patenterte mikrofiber-strukturen fanger kroppsvarmen og gir en svært god varmeeffektiv syntetisk isolasjon. Materialet er dessuten vannavvisende og varmer godt også når det blir vått – det holder på 96 % av varmen i våt tilstand. I tillegg til varmeegenskapene byr isolasjonen på god fukttransport og komprimerbarhet, i tillegg til at det føles mykt. Vatteringen er bluesign® approved.

THERMAL R

Marmot’s proprietary family of polyester insulation products used in sleeping bags, clothing, and gloves. The unique combination of multi-channel and hollow fibers is designed to provide maximum warmth while reducing the adverse effects of perspiration, condensation and humidity. The fine multi-channeled fiber transports away moisture while the hollow fibers provide excellent loft with minimum weight.
Thermal R™ insulation is resilient, has excellent warmth to weight, and is highly durable.